Bildiri Gönderimi
Bildiri Özeti Yazım Kuralları Yönergesi
Online Bildiri Özeti Gönderim Sistemi Çalışma Prensipleri
Lütfen bildiri özetini yazmadan önce dikkatlice okuyunuz. Öncelikle sistemden kullanıcı adı ve şifre atanarak bir kullanıcı oluşturulmalıdır. Sistemde oluşturulan bildiri özetleri, yalnızca gönderimi onaylandıktan sonra değerlendirme için sisteme kaydedilmektedir, kullanıcı tarafından değerlendirmeye alınması onaylanmayan bildiri özetleri değerlendirilmeyecektir.
Her katılımcı, sunucu olarak en fazla 2 bildiri ile başvuru yapabilir.
Bildiri Özeti Gönderim Kuralları
- Bildiri özeti 300 kelimeyi geçmemelidir.
- Bildiri Başlığı en fazla 10 kelimeden oluşmalı ve çalışma içeriğini tam olarak yansıtmalıdır. Sözlü bildiri Türkçe Başlık (12 punto,ilk harf Büyük,kalın,ortalı,tek aralık)
- Bildiri yazarlarının adı-soyadı, ünvanı, çalıştığı kurum, şehir ve iletişim adresleri belirtilmelidir. (Ad Soyad1, İkinci Yazar2,Üçüncü Yazar3)
- Özet (10 punto,Times New Roman,Tek satır minimum 200, maksimum 300 kelime)
- Özet içeriği;
- Amaç:…..
-Yöntem:….
-Bulgular:….
- Sonuç:….
-Anahtar kelime: (en az 3, en fazla 5 kelime)
- Sözel bildirilerin intihal raporu %15 ve altında olmalı
Bildiri süreci;
Kongreye göndeilen sözel bildiri ve poster sunumları hakem değerlendirmesinden (blind review/gizli değerlendirme) geçtikten sonra kabul, revizyon veya red ile ilgili tarafınıza geri dönüş yapılacaktır.
Bildiri özetinin kabul edilmesi halinde bildiriyi sunması planlanan kişi, sistemde bildirilmelidir.
Bildiri özetinin içerisinde, bildiri yazarlarının tanınmasına imkan sağlayacak veya çalıştığı kurumları işaret eden hiçbir bilgi bulunmamalıdır.
Yazar, bildiri gönderimi esnasında, çalışmanın Orijinal Araştırma veya Vaka Sunumu mu olduğunu belirtmelidir.
Bildiri özetleri;
ORİJİNAL ARAŞTIRMALAR: Amaç, Gereç ve Yöntem, Bulgular, Sonuç
CASE REPORTS: Amaç, Olgu, Bulgular, Sonuç
Review/ Derleme başlıklarını içermelidir.
Kabul Yazısı
Kabul edilmiş bildiriler, sistemde işaretlenecek ve her kullanıcı hesabındaki bildirilerin sonuçlarını sistem üzerinden takip edebilecektir.
Kabul edilmiş bildiriyi sunacak yazar 09 Mayıs 2025 tarihine kadar kongreye kayıt olmalıdır.
** Dereceye girerek ödül almaya hak kazanan sözel bildiriler Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Teknolojileri Dergisi” bilimsel elektronik dergisinde basılacaktır.
Sözlü ve Poster Sunum Genel Bilgileri
Sözlü bildirilerin sunulması için 6 dakikalık süre ayrılacaktır. ( 5dk. sunum, 1 dk. tartışma olacaktır.) Kongrede sözlü bildiri sunacak olan katılımcılara gerekli teknik donanım sağlanacaktır.
Posterler 50*70 renkli kuşe kağıda baskı olacak şekilde hazırlanmalıdır. Kongre merkezinde poster alanı oluşturulacak ve yardımcı personel bulundurulacaktır.
Tüm bildiriler hakem kurulu tarafından değerlendirilecektir.